In / Out – Alzira

A Rafa de Corral vaig tindre la sort de conéixer-lo una nit d’estiu allà pel 2006 i aleshores el contingut de la conversa era inevitable, l’art, espais expositius, experiències i projectes passats i futurs, i com no, la curiositat cap a la seua obra va començar de debò i ja “cames ajudeu-me” vaig tindre el plaer de presentar la seua obra a Elisa Torremocha, la qual cosa va concloure al 2008 amb una exposició anomenada Secuencias en equilibrio en aquesta mateixa sala.

Des d’aleshores he fet un seguiment de la seua evolució, cap a un ofici força personal, amb continuïtat i mauresa ascendent i amb conceptes que em capficaven a la mirada i el coneixement. La seua extensa trajectòria, d’una coherència extraordinària fidel a si mateixa, conscient, sincera, seriosa i creativament disciplinada.

Alguns ja esteu assabentats que In / Out és un parèntesi conseqüència d’un període de lapse creatiu immers en un dol, un parèntesi d’introspecció centrat en la desaparició i la memòria. Però a més a més és una reflexió del llenguatge pictòric, una lectura íntima i reflexiva omplida de lectures geomètriques on l’espectador es troba absort, immers en la representació.

Quant a la tècnica, fines textures sobre taula i amb grafit ens mostren qualitats sensibles i els blancs deixen passar la llum amb un ofici poètic espectacular. La geometria com a metàfora del llenguatge pictòric on penetren volums i espais i observem l’essència la síntesi, el més important.

I per concloure, aquesta exposició ha sigut possible, entre d’altres, gràcies a la col.laboració dels Ajuntaments de Xàtiva, Gandia i Alzira als que vull donar les gràcies, així com als equips de Cultura corresponents.

Notas de prensa: Tus Noticias de La Ribera, El Seis Doble, Sinergias4G, Hàbitat Cultura, La Ventana del Arte, Arteinformado.

cartel_inOut_alzira